HS Triumphant Sealed Deck (Nurgle Style)

Dags att visa upp min vacka lek som spelades på Vasa Gaming under det senaste Pokemon eventet. Ett litet “Release Party” för HS Triumphant. Lyckades få ihop en tillräckligt bra lek för att sno åt mig hela tre segrar på fyra rundor. 🙂 Sammanlagt blev vi 15 personer på eventet och det får man väl ändå kalla lyckat, för att vara ett lite dyrare event. Härligt härligt.

Här är leken:
Energy:
7x Grass Energy
6x Psychic Energy
2x Water Energy
1x Fighting Energy

Pokemon:
2x Volbeat
1x Illumise
1x Carnivine
1x Yanma
1x Yanmega Prime
2x Gastly
2x Nirodan (Female)
1x Unown Q
1x Celebi
3x Pidgey
1x Pidgeotto
2x Wailmer
1x Solrock

Supporter:
2x Twins
2x Seeker
1x Black Belt

Istället för att bara rakt av säga att Yanma Prime är helt galen-banan i Sealed så går vi istället igenom de kort som är riktigt splashbara och härliga. ^^ Av det jag hade då, svårt att tipsa om massa annat. 😉 Följande ligger väl inte i någon speciell ordning egentligen.

#1 Pidgey

Detta kort är så bra att det faktiskt gör ont. Visst man blir av med en energi och en Pokemon på fältet vilket kan vara riskabelt. Men har du nyckel kort som du vet att du har möjlighet att vinna på, så är Pidgey ett måste om du drar den till din sealed pool. Kortet hjälpte att få fram Yanmega Prime och ju tidigare jag fick det ju större chans hade jag att vinna. Pidgey for all!

#2 Nidoran

Nidoran har egentligen liknande användningsområde som Pidgey, du ger dig själv möjlighet att ta viktiga kort till hand tidigt. Då det inte finns mycket kort som drar eller söker från leken i en sealed är dessa viktiga för att skynda på spelet.

#3 Seeker

Seeker, åh ja seeker. Inte bara ett otroligt bra kort för Triumphant sealed, utan även en helt galen bild för Pokemon constructed. Du och din motståndare tar tillbaka en Pokemon från bänken med alla de kort som sitter på den.

Så vad för trick kan vi utföra?

1 – KO
Motståndaren har en bänkad och en svag aktiv. Tvinga honom ta upp bänken och slå ut den aktiva. GG

2 – Läka Pokemon
Ta tillbaka din skadade Pokemon till bänken, låt han åka upp till hand och spela ut honom igen. Tada tillbaka med fullt liv och kan åter igen sloss med full HP.

3 – Flytta energier
Detta är riktigt bra trick att kunna utföra, sitter du på få energier eller rentutav fel energier för att kunna låta din aktiva slå ut moståndaren, kan du lätt ta upp de som sitter på dina bänkade för att placera om dem. Ett riktigt bra trick för att maximera splash energier.

4 – Återanvänd poke-powers
Kanske inte jätte viktigt i sealed, men i Constructed kan du ta upp och återanvända kort som har effekter som aktiveras när de kommer in i spel. Så som Uxie (dra upp till 7 kort).

Behöver jag säga mer?

#4 Twins

Läs på kortet. Ja juste så var det ja. 🙂 Sen kan du även titta på vad jag skrev om Pidgey, om Pidgey är bra. Är twins gud. Låt en av dina Pokemon bli utslagna tidigt och sen så söker du vilka två kort du vill och slår tillbaka. Kan även söka upp en till twins för att utnyttja nästa runda också, tänk bara på att du inte skall slå ut en Pokemon den rundan om du gör det.

/Nurgle

Advertisements

Posted on 23 November, 2010, in Card Games, Deck / Deck Lists, Pokemon TCG and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: