Handkontroll (Lek) – Yu Gi Oh

Så hur ser handkontroll i Yu Gi Oh ut? Den kan ha varierande utseende och är oftast inte fokuset bakom en lek. Det finns flera andra lekar som utnyttjar en typ av hand kontrolls mekanik, än av de större lektyperna som gör detta är X-Saber. Som med hjälp av en loop tillsammans med XX-Saber Gottoms kan få ner hela motståndarens hand i graven.

Sen finns även ”Spiritual Water Art – Aoi” som just nu används i Frog Monarcher. Och detta är ett kort som borde få fokus i den lek jag skall försöka skapa här, då det låter dig se motståndarens hand och välja kort. Att se motståndarens hand är något som behövs för att kombineras med andra kort så som Mind Crush och D.D. Designator. Båda är kort som skall användas i den här listan.

VARNING. Infernity existerar just nu. Humtihum. Sen så finns även tyvärr Starlight Road vilket är väldigt jobbigt för just denna lek då motståndaren kan setta mycket mer utan problem.

Monster: 22
3x Substitoad
3x Swap Frog
3x Thestalos
3x Raiza
3x Dark Red Enchanter
2x Treeborn Frog
2x Cermonial Bell
2x Mobius
1x Gorz

Som en söt liten bas till handkontrollsleken har jag valt frog monarch, detta pågrund av att du kan utnyttja treeborn i kombination med Spiritual Water Art – Aoi och du får tribb fodder för både Thestalos och Dark Red Enchanter som skall hjälpa dig att hålla igång kontrollen. Mobius valdes över Caius just pågrund av att du försöker kontrollera handen. Erm? Om motståndaren börjar setta kort för att behålla dem har du nu ett kort som stoppar den tanken. Cermonial Bell är där för att hjälpa D.D. Designator och Mind Crush då du inte alltid kommer få igång Trap Dustshoot eller Spiritual Water Art – Aoi. Nej inte det bästa kortet, sitter själv och funderar över ett utbyte, men den har iaf 1850def, vilket gör att den kan settas runda ett som en väg i värsta fall.

Spell: 13
3x D.D. Designator
3x Soul Exchange
2x Enemy Controller
1x Creature Swap
1x Heavy Storm
1x Giant Trunade
1x Mystical Space Typhoon
1x Brain Control

Inte mycket att gå igenom vad gäller Spells. Använder Enemy Controler under din standby phase för att få tillbaka treeborn för anvädning med monarcher. D.D. Deignator för ytterligare handkontroll.

Trap: 5
3x Spiritual Water Art – Aoi
1x Trap Dust Shoot
1x Mind Crush

Även här ganska självförklarande, setta aldrig Spiritual Water Art om du vill ha tillbaka Treeborn nästa runda. Samtliga kort är gjorda för att hjälpa kontrollen.
Tills nästa gång. Lycka till! ^^

/Nurgle

Advertisements

Posted on 27 May, 2010, in Card Games, Deck / Deck Lists, Yu Gi Oh TCG and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: